Cum ne hrănim când afară este ger

7 ianuarie 2015 11:29   Sănătate
Ultima actualizare:

Pentru că iarna, nevoile organismului se modifică, trebuie făcute câteva schimbări și în alimentație, mai ales când afară este ger.

Iarna ni se schimbă preferințele în materie de hrană. „Alimentația în sezonul rece trebuie să corespundă cererilor specifice ale organismului în această perioadă, între care și adaptarea la frig, solicitarea crescută a sistemului imunitar și modificările hormonale dictate de scurtarea zilei”, explică dr. Adrian Copcea, medic specialist nutriționist-diabetolog, clinica Asteco, Cluj-Napoca.

Acum avem mai multă nevoie de alimente calde (supe, ceaiuri), pentru a ne încălzi și parcă ni se face foame mai des. Iată de ce ne putem îngrășa mai repede acum, mai ales dacă nu obișnuim să facem mișcare.CitriceleIarna este bine să includem cât mai des în dietă portocale, mandarine, lămâi și kiwi. Acestea sunt sursă importantă de vitamina C, un „întăritor” pentru sistemul imunitar și, de asemenea, ne ajută să combatem oboseala.

Află ce alte alimente trebuie să incluzi în dietă când este ger pe clicksanatate.ro

Mai multe