Cum păstrăm alimentele pe căldură

8 iulie 2015 13:45   Sănătate
Ultima actualizare:

Din cauza temperaturilor ridicate, alimentele se alterează mai repede şi riscăm să facem toxiinfecţii alimentare. Află ce trebuie să faci ca vara asta să eviţi neplăcerile digestive!

Germenii care provoacă toxiinfecţii se multiplică rapid când alimentele stau la temperaturi ridicate, aşa cum sunt cele care se anunţă în acest sezon.

Primele semne că am mâncat un aliment contaminat sunt: greaţa, vărsăturile, diareea, durerile de cap şi febra.

Ele pot să apară imediat după masă sau chiar cu 48 de ore mai târziu. Severitatea infecţiei digestive diferă de la o persoană la alta, în funcţie de starea generală a organismului, de imunitate, de cantitatea de toxine ingerate, dar şi de vârstă.

Copiii şi vârstnicii pot să facă toxiinfecţii care produc deshidratare puternică şi care pot duce chiar la deces în cazuri grave.Mâncarea gătită, rapid în frigider

Ouăle şi toate preparatele care le conţin (maioneze, aluaturi), laptele şi preparatele cu lapte (smântână, frişcă, brânză), carnea şi mezelurile se alterează cel mai uşor pe căldură.

Descoperă pe clicksanatate.ro și alte sfaturi care să te ajute să păstrezi mâncarea pe căldură

Mai multe