Cum poți verifica acasă dacă aluniţele au potenţial cancerigen

22 aprilie 2016 12:16   Sănătate
Ultima actualizare:

Monitorizarea aluniţelor este în primul rând o sarcină personală, deoarece fiecare dintre noi îşi cunoaşte cel mai bine propriul corp şi este primul care poate observa orice schimbare apărută.

Astfel, în plus faţă de a limita expunerea la soare şi folosirea produselor de protecţie solară, o bună informare cu privire la caracteristicile aluniţelor periculoase, precum şi monitorizarea lor periodică acasă pot ajuta la identificarea în timp util a nevilor cu potenţial cancerigen, atunci când ar putea fi trataţi prin simpla excizie.

În cazul în care identificăm semnale de alarmă, este necesar să ne adresăm medicului dermatolog, singurul în măsură să facă recomandări de monitorizare sau tratament după caz, spuneLaurenţiu Vlădău, specialist în Dermatologie şi Venerologie în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie.

Nevii sunt leziuni frecvente la nivelul pielii, observate adesea sub forma unor pete sau excrescenţe de cele mai multe ori brun-maronii dar şi roşii sau de culoarea pielii, care sunt cauzate de grupări de celule denumite melanocite.

Află pe clicksanatate.ro care sunt semnele care arată că alunițele au potențial cancerigen

Mai multe