Cum putem scăpa de sforăit?
Una dintre cele mai întâlnite afecțiuni este sforăitul. Acesta poate afecta atât calitatea propriul somn, cât și a altor persoane din familie. De multe ori, din cauza acestuia apar și probleme în cuplu. Soluțiile pentru această problemă sunt numeroase și nu implică dormitul într-o cameră separată.
Sforăitul poate afecta atât starea ta de spirit cât și a persoanei care doarme alături de tine. Calitatea slabă a somnului poate duce la proasta dispoziție de a doua zi sau oboseală. Acest lucru ne face să nu fim productivi. Totodată, sforăitul se poate transforma într-o problemă de cuplu, deoarece partenerul de viață nu se poate odihni.
Cauzele sforăitului sunt multiple, iar identificarea lor poate ajuta la găsirea soluțiilor pentru această problemă. Astfel, sforăitul apare atunci când persoana este supraponderală, fumează, bea alcool sau are probleme cu sinusurile nazale. De asemenea, vârsta înaintată poate fi una dintre cauze sau chiar poziția somnului. Dormitul pe spate favorizează apariția sforăitul în timpul somnului.
Un stil de viață sănătos contribuie la evitarea acestei probleme și chiar la prevenirea ei. Dacă persoana are câteva kilograme în plus, este recomandat ca aceasta să slăbească. În același timp, exercițiile zilnice, evitarea băuturilor alcoolice și a fumatului sunt cele mai la îndemână soluții.
Obiceiurile de dinainte de culcare sunt și ele de ajutor. Așadar, se recomandă curățarea căilor nazale, aerisirea dormitorului, schimbarea poziției de somn evitând dormitul pe spate sau aplicarea plasturilor antisforăit.
Dacă aceste soluții nu sunt de ajutor, atunci problema este una de natură medicală și se recomandă vizita la medicul specialist.