Cum să mâncăm corect în post
Este perioada postului şi vă simţiţi slăbiţi din cauza alimentaţiei? Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune care sunt regulile de care trebuie să ţinem cont.
Gătiţi variat! Din lipsă de timp, meniul celor mai mulţi devine monoton şi sărăcăcios în perioadele de post. Varietatea nu înseamnă multe feluri de mâncare la aceeaşi masă. O dietă suficient de variată este cea care cuprinde 16 feluri de mâncare diferite într-o săptămână.
Consumaţi alimente cu fibre! Cereale, leguminoase, fructe, legume şi verdeţuri înseamnă un post sănătos. Cea mai mare parte a caloriilor trebuie să provină din aceste alimente. Toate acestea conţin substanţe care au rol protector împotriva bolilor canceroase.
Evitaţi grăsimile saturate şi cele fără colesterol.
Colesterolul se găseşte numai în alimente de origine animală. Organismul are nevoie de grăsimi nesaturate care se găsesc în produsele vegetale.
Reduceţi cantitatea de sare! Se recomandă să nu se consume mai mult de o linguriţă de sare pe zi, în această cantitate se include sarea adăugată la gătit, cea din pâine precum şi cea din produsele naturale care conţin şi sodiu.