Cum să te ferești de efectele vremii capricioase

23 august 2016 13:51   Sănătate
Ultima actualizare:

Diferenţele de temperatură pe care organismul le resimte sub forma senzaţiilor de încălzire-răcire sunt stresante pentru el, iar scăderile de temperatură din timpul verii, însoţite de precipitaţii şi vânt favorizează îmbolnăvirile. Din fericire, poţi face ceva pentru a-l susţine şi proteja.

Temperatura exterioară influenţează funcţia de termoreglare, care, la rândul său, acţionează asupra metabolismului.

La solicitările termice în vederea adaptării răspund: sistemul circulator, aparatul respirator, glandele endocrine, sistemul nervos, sistemul excretor (rinichii).

Acest lucru trebuie înţeles ca o continuă luptă a organismului de adaptare la temperatura de afară, pe parcursul căreia pot să apară modificări în organism.

Sunt frecvente infecţiile şi alergiile

Umiditatea acţionează asupra organismului direct, prin intermediul pielii şi mucoaselor, şi reprezintă un factor de activare a bolilor reumatice, a bolilor de colagen şi a bolilor sistemului nervos.

Vântul puternic, rece şi mai ales umed este nefavorabil copiilor, hipertiroidienilor. Vântul cald şi uscat afectează vârstnicii, cardiacii, astmaticii.

De asemenea, te poţi confrunta cu infecţii, boli acute pleurale şi pulmonare, afecţiuni neurovasculare la extremităţi (mâinile şi picioarele sunt când calde, când reci), furnicături, înţepături. Pot apărea forme de alergie sau dezechilibre imunologice.

Află pe clicksanatate.ro ce măsuri să iei pentru a-ţi menţine sănătatea când vremea e schimbătoare!

Ce trebuie să ştii despre tratamentul diabetului zaharat

Mătreaţa poate duce la căderea părului

Mai multe