Cum să-ţi menţii pielea tânără în această toamnă

25 septembrie 2014 8:04   Sănătate
Ultima actualizare:

Toamna şi iarna pot avea un efect brutal pentru piele, păr şi unghii, în special atunci când există o carenţă de vitamina D. Diferenţele de temperatură afectează rezistenţa pielii şi o expune îmbătrânirii precoce.

Când spunem piele ne gândim la organul care asigură protecţia organismului împotriva agresiunii factorilor externi. Din fericire, chiar dacă este expus factorilor de mediu, pielea are o proprietate magnifică de a se regenera de nenumărate ori pe parcursul vieţii.

Trebuie, însă, să ajutăm şi noi acest proces, acordând o mai mare atenţie aspectului nostru, respectiv al pielii, care trebuie îngrijită zilnic prin măsuri elementare. Curăţând şi hrănind pielea, îi menţinem supleţea şi elasticitatea.

Putem a preveni îmbătrânirea sau pentru a încetini procesul de ridare al pielii trebuie să încercăm să respectăm 4 condiţii esenţiale şi anume: purificare, hrănire, întreţinere şi de protejare a pielii.

Pielea, înveliş protector în 3 straturi

Cel mai întins organ al corpului, pielea reprezintă, de fapt, un înveliş care protejează organismul de factorii externi şi este compus din trei straturi: epidermul, dermul şi hipodermul.

1.    Primul strat al pielii, epidermul, este format din celule moarte, care au proprietatea de a fi impermeabile. Epidermul este şi cel care conferă pielii culoare, datorită pigmentului. În acest strat, celulele se înmulţesc şi, mai mult decât atât, ele au calitatea de a înlocui celulele vechi şi uzate.

Află mai multe trucuri de îngrijire pe clicksanatate.ro

Mai multe