Cum să ții corect o cură de detoxificare

21 august 2017 11:46   Sănătate
Ultima actualizare:

Detoxificarea este importantă pentru organism, dar este bine de ştiut că ea trebuie făcută cu mare precauţie şi în cel mai natural mod. Acest proces se face la fiecare schimbare de anotimp sau măcar la 6 luni.

Detoxifierea este procesul natural de eliminare şi neutralizare a toxinelor din organism. Organismul uman are o capacitate naturală limitată de detoxifiere a toxinelor naturale, iar uneori capacitatea de detoxifiere a corpului nostru este depăşită. Dieta de detoxifiere este utilă pentru a ajuta organele implicate în procesul de digestie şi curăţare a colonului.

Cum îți dai seama dacă organismul tău este invadat de toxine?

În primul rând  fii atentă la unul din următoarele semnale de alarmă: balonare, constipaţie, aciditate, indigestie, răceli frecvente, migrene, astenie, oboseală, gust neplăcut al gurii, transpiraţie urât mirositoare, hemoroizi. Totul începe în colon, organul cheie al sistemului digestiv în curăţarea organismului. Metodele de detoxifiere pot ţinti întreg organismul sau unele organe mai afectate (ficat, rinichi, plămâni, piele).

Reguli de urmat când te apuci de o detoxificare

Hidratarea - minim 2,5 - 3 litri de apă plată/zi; în această perioadă renunţă la alcool, fumat, cafea. O zi pe săptămână bea numai sucuri de legume şi fructe. Exclude zahărul, alimentele conservate sau afumate.

De asemenea, se recomandă dimineaţa, pe stomacul gol, un pahar cu apă plată la temperatura camerei, în care se stoarce o jumătate de lămâie. Trebuie eliminate din alimentaţie tot ceea ce înseamnă „alb”, „rafinat”: făinoase, orez, pâine, prăjituri şi mărirea aportului de fibre integrale (tărâţe de grâu, fulgi de ovăz, secară, seminţe de in, orez brun etc), dar şi consumul de lactate proaspete care să nu conţină E-uri (iaurt, chefir, sana).

Află pe clicksanatate.ro ce băuturi sunt indicate în detoxificare!

Surse mai puțin știute de vitamine

Cum să slăbești fără regim

Mai multe