Cum să ținem sub control durerile de cap

11 aprilie 2020 18:49   Sănătate
Ultima actualizare:

Multe persoane s-au confruntat deseori cu o durere de cap. Această problemă de sănătate este greu de tratat ca și o răceală obișnuită sau chiar gripă , spun specialiștii. Cauzele frecvențe ale durerii de cap sunt numeroase: anxietatea, alergiile, ștresul, consumul de cafea, oboseala ochilor, deficiențele de nutriție, consumul de alcool, drogurile, tutunul, febra, parfumul sau loțiunile după ras.

Specialiștii care studiază această problemă apreciază că 90% dintre durerile de cap sunt dureri de tensiune și  doar 6% sunt migrene. Durerile de tensiune sunt cauzate de tensiunea musculară. Totodată s-a constatat că un tip de durere de cap este nevralgia migrenoasă, o durere severă de cap cu care se confruntă multe personae cu vârste diferite. 

Durerile de cap sunt și un semn al diverselor probleme de sănătate . Cei care se confruntă deseori cu dureri de cap reacționează și la consumul unor alimente sau aditivi din alimente: ciocolată, sulfitii (sunt folosiți la restaurant în salate), zahărul, mezelurile, alunele, produsele lactate, diverse alimente fermentate ( brânză, smântâna, iaurt), alcoolul dar și, alimentele marinate declanșează dureri de cap.

Și nutriționiștii europeni apreciază că alte cauze în plus declanșează aceste dureri de cap: anemia, problemele intestinale, hipertensiunea arterială, sinuzita, carența de vitamină B, afecțiuni ale ochilor, nașului sau gâtului.

Mai mult, s-a constatat că și deshidratarea organismului poate fi o cauza a durerii de cap – deseori însoțită de transpirație și de senzația de greutate în cap.

Plantele sunt de ajutor în tratarea acestei afecțiuni

  • Mușețelul relaxează mușchii și micșorează tensiunea arterială
  • Numeroase studii precizează că și ghimbirul poate contribui la calmarea durerii de cap
  • Alte plante sunt de ajutor în calmarea durerii de cap: nalba, mentă, rozmarinul, cimbrul, gențiana, lavanda și spilcuța. Femeile gravide, însă, nu trebuie să folosească spilcuța pentru combaterea durerii și nici gențiana pe cale orală mai mult de o săptămâna. 
  • Recomandările specialiștilor
  • Încercați să renunțați la alimentele care conțin tiramină, băuturile alcoolice, bananele, carnea de porc, carnea de pui, ciocolată, smântâna, cârnații,oțetul, vinul, preparatele coapte care conțin drojdie.
  • Va este de mare ajutor când aveți o durere de cap și o respirație profundă deoarece lipsa de oxigen poate declanșa durerea de cap.
  • Dormiți sufficient
  • Calciul administrat înainte de culcare atrage somnul, consumați și o jumătate de grepfruit.
  • Totuși, nu trebuie să mâncați fructe dulci sau alte preparate duci după ora 17.
  • Pentru a preveni durerile de cap consumați alimente ușoare și mâncați ceve între mesele principale; în acest fel evitați varietatea nivelului de zahăr în sânge. Dacă trebuie să consumati alimente la care știți că sunteți sensibili, luați tablete de cărbune, procurate de la magazinele cu produse naturiste. Trebuie să luați 3 tablete cu o oră înainte de masă și alte trei tablete după masă. Însă nu trebuie luate zilnic deoarece acestea absorb nutrienții buni din organism.  Specialiștii susțin că atunci când o durere de cap persistă și după o perioadă de odihnă, poate fi vorba despre o durere de cap de origine cardiaca. Când va doare capul folosiți o compresă caldă sau o sticlă cu apa caldă ori un prosop cald , până când aceste simptome se liniștesc. Remediul care va relaxează mușchii umărului și gâtului, atunci când sunteți încordați, este eficient. Când constatați că se anunță o durere de cap, beți câte un pahar mare de apa din trei în trei ore.
  •  
  •  
Mai multe