Cum scazi glicemia în mod naturist

22 aprilie 2019 19:16   Sănătate
Ultima actualizare:

Un nivel mare al glicemiei în sânge poate duce şi la alte dezechilibre în organism, ceea ce atrage după sine apariţia unor afecţiuni precum diabetul zaharat, obezitatea sau bolile cardiovasculare. Din fericire, natura are soluţii terapeutice şi pentru diabetici, în lupta lor pentru menţinerea glicemiei la un nivel optim.

Plante cu rezultate foarte bune

  • Frunzele şi fructele de afin conţin mirtilina, numită şi ”insulină vegetală”, cu rezultate foarte bune în normalizarea valorilor glucozei sangvine. În plus, afinele sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale, antioxidanţi. 
  • Seminţele de schinduf reglează glicemia şi colesterolul, prin reducerea absorbţiei glucozei şi a grăsimilor la nivel intestinal.
  • Frunzele de măslin reduc glicemia, scad valorile colesterolului ”rău” şi ale trigliceridelor, previn complicaţiile vasculare.
  • Frunzele de dud negru au efect hipoglicemiant, prin inhibarea unor enzime din metabolismul glucidic.
  • Frunzele de salvie, de nuc şi de urzică au efecte hipoglicemiante importante. 
  • Frunzele de anghinare şi cicoarea reglează glicemia. 
  • Scorţişoara reglează nivelul glicemiei, normalizează nivelul trigliceridelor şi pe cel al colesterolului ”rău” din sânge. 
  • Rădăcina de brusture şi de păpădie, dar şi frunzele acestor plante ajută la scăderea valorilor glicemiei. 
  • Tecile de fasole se utilizează pentru echilibrarea glicemiei. 
  • Beta-glucanul, fibră solubilă ce se găseşte în ovăz, ajută la controlul nivelului glucozei şi al colesterolului sangvin. 
  • Ginsengul ajută la normalizarea glicemiei prin stimularea secreţiei pancreatice de insulină. Are şi acţiune tonică, energizantă la nivel fizic şi psihic.

Legumele şi fructele, mereu de ajutor

În funcţie de anotimp, se pot consuma sucuri proaspete de legume şi fructe, câte 150-250 ml/zi, înainte de masă, timp de şapte-zece zile. Află ce combinaţii te pot ajuta:

  • Sucul de urzici, din urzici proaspăt culese, două linguri, de două-trei ori/zi. Poţi bea şi zeama în care au fiert urzicile ori infuzia din frunze, trei-patru căni/zi. 
  • Sucul de spanac, jumătate de pahar, de două ori/zi. Poate fi asociat cu suc de ţelină sau de morcov. 
  • Sucul de salată verde, jumătate de pahar/zi.
  • Sucul de cartofi, jumătate de pahar, o dată sau de două ori/zi, ori combinat cu suc de varză şi de morcovi, plus câteva picături de zeamă de lămâie. 
  • Sucul de mere, jumătate de pahar, de două-trei ori/zi, conform www.farmaciata.ro. 
Mai multe