Cum se prepară corect oul ca să nu faci diabet

11 septembrie 2017 10:13   Sănătate
Ultima actualizare:

Poate pare greu de crezut însă un ou pe zi poate să facă diferența dintre boală și sănătate. Consumate mai ales la micul dejun, ouăle sunt utile pentru prepararea unei largi palete de bunătăți culinare. Sățioase și cu un conținut bogat de vitamine, proteine și grăsimi bune, ouăle sunt indicate pentru reglarea tensiunii arteriale și pentru a regla nivelul de zahăr din sânge.

Ține glicemia în frâu cu un ou pe zi

Doar într-un singur ou se regăsec peste 6 grame de proteine și mulți nutrimenți de care organismul tău are nevoie.

Deși cantitatea de colesterol pe care acesta o conține și anume 212 miligrame, specialiștii afirmă că acest nivel nu interferează cu vasele sangvine, iar problema colesteolului mărit  ține de cel produs de către ficat și că un ou pe zi nu poate face decât bine, potrivit site-ului independent.co.uk

Astfel, dacă nivelul de zahăr din sâng este crescut, există riscul de a dezvolta diabet, afecțiune a pancreasului care suferă anumite dereglări în producerea de insulină (ori produce prea multă ori o cantitatea mult prea mică, de aici rezultă diabetul non-insulinodependent și diabetul insulinodependent).

Dacă alegi să consumi periodic un ou cu puțin oțet, valorile glicemiei nu vor mai fi o problemă pentru tine. Repercusiunile unei valori glicemice mari pot include vedere încețoșată, oboseală accentuată, iar dacă această problemă nu este tratată la timp și diabetul înaintează, se poate ajunge chiar la orbire, probleme cardiace sau disfuncții erectile.

Află pe clicksanatate.ro cum te protejează de diabet un ou pe zi!

Ghimpele susține sănătatea prostatei

Știi cât de sănătoasă este dulceața de ardei iute?

Mai multe