Cum și-au modelat trupurile acești adolescenți complexați de aspectul lor fizic

18 ianuarie 2018 14:16   Sănătate
Ultima actualizare:

Nu e un secret pentru nimeni că femeile se împacă greu cu kilogramele în plus. Pentru a scăpa de ele, trec prin transformări radicale, țin diete crâncene și renunță la multe plăceri simple. Dar și bărbații au complexele lor, mai ales puștii care n-au ajuns încă la vârsta majoratului. Iată ce fac adolescenții, complexați de aspectul lor fizic, pentru a se privi în oglindă cu alți ochi.

Fast body transformation e un fenomen care a căpătat amploare la nivel mondial. Tineri din toată lumea se confesează pe internet, în special pe canalul Youtube, unde le spun tuturor cum le-a schimbat viața ziua în care au luat decizia capitală de a se transforma. Deși, la prima vedere, pare doar o transformare la exterior, autosugestia de a munci din greu pentru a-și modela trupurile i-a ajutat să se schimbe și la nivel mental. Cu toții spun că n-ar fi reușit să se ducă zi de zi la sala de forță dacă nu și-ar fi antrenat creierul. Printre puștii complexați de aspectul lor fizic sunt și români. Ei și-au spus poveștile pe internet, pentru a servi drept model pentru cei care încă n-au găsit acea scânteie în ei care să-i ajute să-și schimbe radical viața. Haideți să-i cunoaștem pe câțiva dintre ei!

Emanuel Babic e un tânăr de 18 ani. Dintotdeauna a fost un slăbănog, după cum el însuși mărturisește, iar acest lucru l-a descurajat. La școală, copiii slăbuți și plăpânzi sunt luați, adesea, peste picior, nu au prieteni și nu sunt un magnet pentru fete. Emanuel a vrut să schimbe asta și, la 16 ani, a luat decizia că vrea să fie înconjurat de prieteni, să devină un tip popular și cool. Și-a dat seama că oamenii sunt mult prea interesați de felul cum arăți, iar el a hotărât să le intre în grații. Cu puțin noroc, avea să-l aprecieze și el pe tipul cool care intenționa să devină. „N-am beneficiat de nici un sprijin. Singurele lucruri pe care le aveam erau motivația și visul de a avea un corp modelat”, își amintește Emanuel.

Așa că s-a dus la sală, unde și-a lucrat toată musculatura. Și-a dat seama că e un om slab și din punct de vedere mental când a renunțat la visul lui, după doar trei luni. A revenit pe drumul cel bun când a realizat că noul stil de viață dădea roade.

„Am început să dau 110% și să ridic greutăți din ce în ce mai mari. Mâncam mai mult, exersam în fiecare zi și îmi testam limitele. Deveneam din ce în ce mai puternic și eram tot mai aproape de obiectivul meu”, spune Emanuel, pe Youtube. După doi ani de exerciții aproape zilnice, timp în care s-a autosugestionat la maximum, Emanuel Babic a devenit omul care voia să fie. Și s-a privit în oglindă cu alți ochi. Nu mai conta ce spuneau cei din jur.

Marius Oiaga este elev la Colegiul Național „Nicu Gane” din Suceava. A făcut mereu o pasiune pentru sport, dar n-a fost niciodată o fire atletică. La 13 ani cântărea 56 de kilograme și avea o înfățișare de băiețel firav. Și-a cumpărat câteva greutăți și a început să facă exerciții, de capul lui, fără nici o noimă și antrenor. După șase luni a început să vadă primele rezultate ale muncii lui. Doamne, ce-l mai păceau fetele! Apoi a decis să abordeze antrenamentul calistenic. Spre deosebire de antrenamentele cu greutăți și cardio, antrenamentul calistenic presupune lucrarea simultană a mai multor categorii de mușchi. Corpul este „lucrat” simetric, armonios, deoarece toate grupele de mușchi sunt angrenate în același timp, în mod egal.

A început să-și modeleze trupul la 14 ani, iar un an mai târziu nu arăta ca un băiat de vârsta lui. Cântărea 67 de kilograme, era un pachet de mușchi și se rotea la bara fixă mai ceva ca Dan Grecu la inele. Fiecare loc de joacă din cartierul său era loc pentru antrenamente. La 16 ani și-a schimbat dieta și a revenit la ridicarea de greutăți. După patru ani de training susținut, Marius a ajuns să facă din fitness un mod de viață și să-i inspire și pe alții să se pună  pe treabă.

Matthew Cioancă e un puști care s-a născut în România, dar care acum locuiește în Canada. În primii ani de școală era doar un slăbănog pe care vântul, dacă bătea mai tare, îl lua pe sus. Așa că și-a făcut nu abonament la o sală de forță. Sub îndrumarea unui instructor a muncit la modelarea corpului său, ca să scape de imaginea de plăpând. După nu an și jumătate de bodybuilding a făcut mușchi, dar a pus și grăsime. Așa că a trecut la dietă. „Nu contează dacă ești slab sau gras, și tu poți să reușești ce am realizat eu. De aceea am făcut acest filmuleț, pentru a arăta că oricine se poate transforma. Nu mă dau mare, dar vreau să inspir și alte persoane să aleagă acest drum”, a spus Matthew.

Daniel Antonie a trecut printr-un program de transformare corporală în ultimii patru ani, din cauza problemelor pe care le avea la școală. Munca la sală l-a ajutat să câștige încredere în propria persoană, fiindcă ajunsese să se creadă inutil și neajutorat. „Cheia pentru a-ți crește masa musculară în mod natural este consistența. Trebuie să fii conștiincios și să ai răbdare cu tine”, spune Daniel, într-un mesaj adresat celor care folosesc canalul Youtube. Tânărul mărturisește că a avut și momente când a vrut să renunțe, dar a găsit de fiecare dată resurse să se mobilizeze.

După patru ani de muncă asiduă și-a găsit echilibrul și încrederea în propria persoană. Și-a crescut masa musculară, însă a învățat că omul e capabil de lucruri mult mai mari dacă își adună toate forțele. Aplică această filosofie și acum, în viața de zi cu zi, și încearcă să le transmită și celorlalți acest „sindrom”. 

Mai multe