Cum slăbesc oamenii din diferite colţuri ale lumii
Câte bordeie, atâtea obiceie, spune o vorbă din popor. Este valabilă şi în ceea ce priveşte stilul alimentar şi metodele de slăbire. Fiecare ţară este celebră pentru câte un secret bine ascuns în bucătărie, pentru un obicei sănătos care ţine în frâu kilogramele.
Orezul cu fasole, în Brazilia
Mâncarea tradiţională de aici este orezul integral cu boabe fasole, un preparat bogat în fibre şi sărac în grăsimi. Se consumă aproape la fiecare masă.
Polonezii îşi gătesc în casă
Aici, oamenii preferă să consume în casă, mâncare pe care o gătesc ei. Este mult mai sănătos şi, de asemenea, mai ieftin decât masa luată la restaurante, la fast-food-uri. Specialiştii au observat că rata obezităţii e mai mare în rândul celor care obişnuiesc să mănânce în oraş.
Chilli, în Thailanda
Mâncarea piperată este de bază în Thailanda. Chilli adăugat în majoritatea preparatelor accelerează arderea grăsimilor. În plus, mâncarea piperată se înghite mai încet, nu o poţi „înfuleca” şi, astfel, ajungi la senzaţia de saţietate fără să consumi o cantitate prea mare.
Sportul, în Norvegia
Norvegienii sunt foarte pasionaţi de mişcare în aer liber. În weekenduri, majoritatea pleacă în mici excursii pe munte (iarna la schi, vara în drumeţii şi căţărări), alături de prieteni şi familie.
Porţiile mici, în Japonia
Porţiile mici sunt secretul japonezilor, aflăm de pe curejoy.com. Ei mănâncă încet şi savurează fiecare îmbucătură. În plus, dieta lor este una sănătoasă, bogată în peşte, legume, fructe, tofu şi mai puţin în prăjeli.
Murăturile, în Ungaria
Maghiarii sunt mari iubitori de murături. Multe studii au demonstrat că un consum zilnic de oţet de cidru diluat în apă duce la scăderea în greutate.
Turmericul în India
Este un condiment cu multe proprietăţi curative care nu lipseşte din bucătăriile indienilor. Studiile au arătat că turmericul ajută la arderea grăsimilor, reglează metabolismul lipidic şi e un înlocuitor fără calorii al untului şi uleiului.