Cum te ajută piersicile să slăbeşti
Dietele care conţin fructe oferă organismului numeroase substanţe nutritive, menţinând astfel corpul hidratat. “Click! pentru femei” îţi spune ce fructe să alegi dacă vrei să scapi de kilogramele în plus.
Bogate în carbohidraţi
Bananele, prunele, perele, kiwi, ananasul, mango, strugurii şi smochinele ar trebui consumate la micul dejun, ele oferind energia necesară digestiei şi furnizând exact cantitatea recomandată de zahăr, după pauza nocturnă. Consumă-le în mod regulat şi combină-le cu fructe uscate (stafide, caise, prune uscate).
Sărace în carbohidraţi
Piersicile, nectarinele şi merele intră în această categorie. Aceste fructe conţin multă apă şi ajută la reglarea temperaturii corpului vara; în plus, diminuează colesterolul rău din organism. Fructele cu un conţinut scăzut de carbohidraţi nu au aşa de mult zahăr şi te ajută să arzi excesul de grăsime şi să pierzi în greutate.
Citricele şi fructele de pădure
Zmeura, murele, afinele, căpşunile şi fructele de pădure conţin carbohidraţi în cantităţi mici. Uşurează tranzitul intestinal, ajută digestia şi, prin urmare, detoxifiază organismul. Citricele şi fructele de pădure curăţă sângele şi menţin sănătatea inimii. Fructele acrişoare reglează pofta de mâncare şi astfel, pierzi în greutate, în mod sănătos.
Fructele uscate
În această categorie intră stafidele, curmalele, prunele uscate. Pe toate le poţi consuma alături de fructe proaspete, în salatele pe care obişnuieşti să ţi le faci, deoarece sunt surse excelente de vitamine şi minerale. Fructele uscate, combinate cu cele proaspete, sunt eficiente în arderea excesului de grăsime şi reducerea colesterolului.