Cum te demachezi natural

5 iulie 2019 19:59   Sănătate
Ultima actualizare:

Cel mai important aspect pentru sănătatea tenului este curăţarea lui zilnică, indiferent dacă foloseşti sau nu machiajul. Astfel, vei avea tot timpul un ten frumos, fără pori încărcaţi. Dacă vrei ceva ieftin şi sănătos, îţi poţi prepara acasă demachiantul natural!

Bicarbonat şi ulei de cocos

Ai nevoie de 2 linguriţe de ulei de nucă de cocos şi 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu. Se amestecă până se obţine o pastă groasă, care se pune pe faţă şi se masează încet. Se lasă să acţioneze 5 minute, după care se clăteşte cu apă caldă. Acest demachiant hrăneşte şi întinereşte tenul, elimină celulele moarte ale pielii, elimină excesul de murdărie şi de praf şi ameliorează pielea roşie din jurul ochilor.

Fulgi de ovăz

Persoanele care au probleme de piele, ca punctele negre, acneea, neurodermita sau eczemele, pot încerca următoarea reţetă: se amestecă o lingură de fulgi de ovăz fin cu puţină apă până când se formează un terci cremos. Se masează bine tenul, după care se clăteşte cu apă călduţă.

Ulei vegetal

Uleiurile din plante sunt foarte eficiente în curăţarea impurităţilor şi a machiajului de toate tipurile, dar conţin şi numeroase vitamine şi alte igrediente sănătoase care hrănesc şi îngrijesc în mod natural pielea. Cele mai eficiente uleiuri vegetale sunt: uleiul de argan (piele grasă şi matură), uleiul de cocos (piele uscată), uleiul de jojoba (ten sensibil), uleiul de sâmburi de caise (piele stresată). Poţi încerca următoarea reţetă: amesteci 4 linguri de fulgi de ovăz fini şi o lingură de ulei vegetal şi-ţi cureţi tenul. 

Ulei de ricin

Ajută atât la întreţinerea pielii din zona ochilor, cât şi la regenerarea genelor. Pune 2-3 picături ulei de ricin pe o dischetă şi îndepărtează fardul sau rimelul, cu mişcări ferme, dar blânde. Procedeul se repetă până la îndepărtarea totală a machiajului, iar excesul de ulei se îndepărtează prin tamponare uşoară, cu un şerveţel, conform www.sfatnaturist.ro. 

Mai multe