Cum te protejezi de candidoză în mod naturist

14 decembrie 2017 11:01   Sănătate
Ultima actualizare:

O ciupercă care trăiește în organismul uman, cunoscută sub denumirea de Candida, în momentul multiplicării modifică echilibrul natural al florei și astfel apare candidoza.

Atunci când această ciupercă se dezvoltă excesiv te poți confrunta cu simptome precum oboseală, obezitate, dureri articulare sau sindromul intestinului iritabil.

Fiind una dintre cele mai frecvente infecții fungice, candida trăiește în sistemul digestiv uman, poate pătrunde în sânge și de aici poate ajunge extrem de ușor în tot organismul.

Se regăsește în flora vaginală fără a provoca vaginită, însă aceasta se activează în momentul în care se petrec anumite schimbări la nivel celular iar flora intestinală și cea vaginală este afectată.

Motivele care favorizează apariția acestei afecțiuni sunt diverse de la utilizarea accentuată a antibioticelor până la un consum exagerat de zahăr sau un nivel ridicat de stres.

Cum se manifestă vaginita

Când anumite substanțe din interiorul vaginului irită zona sau sunt prezenți anumiți agenți infecțioși atunci se produce inflamarea vaginului, afecțiune cunoscută sub denumirea de vaginită.

Principala cauză a acestei afecțiuni este infecția fungică provocată de Candida Albicans și imediat cum această ciupercă a început să se multiplice excesive te poți confrunta cu senzația de mâncărime sau usturime la nivel vaginal, posibile iritații sau inflamații atât la nivel vaginal cât și vulvar, dar și cu secreții de diferite culori și vâscozități, miros neplăcut, usturime la urinare și durere în timpul actului sexual. Din păcate, candidoza vaginală poate fi recurentă afectând mai ales persoanele cu vârste între 20-30 de ani.

Află pe Clicksanatate.ro cum să previi infecția cu Candida Albicans!

Ce se întâmplă când iei antibiotice fără rețetă?

Cele mai sănătoase alimente de post

Mai multe