Cum ții corect postul

11 decembrie 2014 10:49   Sănătate
Ultima actualizare:

Pentru a preveni balonarea și alte probleme digestive pe perioada postului este bine să respecți câteva reguli alimentare simple. Important este nu numai ce mâncăruri consumi, ci și cum alegi să le prepari.

Din dorinţa de a ne curăţa sufleteşte şi de a ne detoxifica organismul, mai ales că pe perioada sezonului rece obișnuim să mâncăm alimente bogate în grăsimi, mulți dintre noi ținem Postul Crăciunului. Pentru a avea o alimentație de post diversificată timp de 40 de zile, important este să alegem alimentele care ne oferă proteinele de care avem nevoie, dar și vitaminele și mineralele.

„Chiar dacă perioada postului este prea scurtă pentru a face schimbări semnificative în alimentație, sunt persoane supraponderale, cu diabet sau dislipemii (valori mari ale grăsimilor în sânge) care constată modificări pozitive după ce țin post. Acest lucru ne poate da de gândit dacă nu cumva ar trebui să ținem posturile, inclusiv pe cele din timpul săptămânii“, afirmă Corina Zugravu, medic primar Igienă și Alimentație, București.  

Află ce combinații de alimente aduc beneficii în post pe clicksanatate.ro

Mai multe