Cum tratezi afecţiunile de primăvară
14 aprilie 2020 18:20
Sănătate
Ultima actualizare:
Oscilaţiile de temperatură şi polenul plantelor ne dau de furcă în fiecare an. Pentru că anumite boli şi alergii se acutizează în această perioadă, e bine să ştii ce ai de făcut şi la ce să fii atent. Iată cum le tratezi pe cele mai frecvente dintre ele!
- Anemia. Se tratează foarte eficient cu două leacuri simple: urzicile şi gălbenuşul de ou. Urzicile se folosesc în cure de minimum două săptămâni, perioadă de timp în care se consumă zilnic, de preferinţă fierte, pentru a fi uşor de digerat. Ideal ar fi ca în fiecare zi să se mănânce măcar 150 de grame de urzici. În paralel, cura cu gălbenuş de ou crud durează vreme de minimum două săptămâni, timp în care se mănâncă două gălbenuşuri de ou dimineaţa, de preferinţă împreună cu urzicile.
- Astenia. Pentru că are multiple cauze, şi tratamentul e greu de ales. Principala problemă este că în apariţia acestei astenii sunt implicate mai mereu două categorii de factori: fizici şi psihici. Un prim remediu se numeşte ”cură de altitudine”: timp de 3 zile, mergeţi într-o zonă montană şi petreceţi cea mai mare parte din timp cu lungi plimbări la altitudini care să depăşească 1.000 de metri. Cinci kilometri parcurşi în pas vioi în acest mediu ard surplusul de calorii, pun sângele în mişcare, ajută plămânii eliberaţi de poluarea oraşelor şi şoselelor să se dilate şi să lase să pătrundă un aer mult mai pur. Apoi, ionii negativi din pădure sunt un excepţional echilibrant emoţional şi, totodată, un stimulent al proceselor de regenerare din organism.
- Avitaminoza este altă problemeă care apare la ieşirea din iarnă, anotimpul cu cea mai săracă alimentaţie. Pentru a compensa deficitul vitaminelor A, C, E, PP şi din complexul B, foarte folositor este un mic cocktail: într-un borcan puneţi de seara trei linguriţe de cătină şi trei linguriţe de măceşe măcinate, peste care adăugaţi jumătate de litru de apă de izvor. Se lasă la macerat la temperatura camerei până dimineaţa, când se adaugă puţină miere şi apoi se bea ca aperitiv. Important este să se consume şi pulberea rămasă pe fundul vasului.
- Mugurii de mesteacăn, buni pentru imunitate
Imunitatea e serios încercată în primele două luni de primăvară. Pentru a vă întări rapid imunitatea, încercaţi un leac de sezon, din muguri şi mlădiţe de mesteacăn. Este vorba despre un macerat în glicerină şi alcool: Betula alba sau Betula pubescens. Se iau de trei ori pe zi câte 30-40 de picături, în cure de minimum o lună.
- Rinita alergică ţine de la începutul polenizării, în luna aprilie, şi până vara. Leacul îl reprezintă mugurii de coacăz negru (Ribes nigrum). Din acest macerat se administrează câte 30 de picături de patru ori pe zi, în cure de patru săptămâni, cu două săptămâni de pauză, conform www.formula-as.ro.