Cuptorul cu microunde îţi distruge sănătatea

23 august 2016 20:48   Sănătate
Ultima actualizare:

Ajungi târziu acasă şi nu ai timp să mai găteşti pentru oboseala te doboară? Cuptorul cu microunde este salvarea: ei un semipreparat de la supermarketul din colţ, îl pui 5-10 minute la încălzit şi: gata, cina! Iată însă ce se întâmplă în corpul tău după aceea.

O echipă de nutriţionişti britanici în frunte cu Rick Hay au demarat o campanie prin care încearcă să convingă populaţia să renunţe la prepararea hranei în cuptorul cu micrunde. E adevărat, câştigaţi timp, dar vă distrugeţi sănătatea. În primul rând riscul de a face cancer creşte simţitor dacă încălziţi mâncarea în caserole de plastic. Plasticul eliberează în mâncare nişte compuşi chimici carginogeni, extrem de periculoşi. În plus, radiaţiile din cuptorul cu microunde distrug complet vitamina C din mâncare. Astfel ajungem să mâncăm o hrană extrem de bogată în calorii, dar săracă în nutrienţi.

Din această cauză devenim predispuşi la boli ale sistemului cardiovascular, creşterea colesterolului, scăderea imunităţii, nu mai avem energie şi începem să avem probleme cu încheieturile şi crampe musculare. Ne dăm peste cap sistemul digestiv pentru că acest tip de alimentaţie produce un şoc caloric în organism. Începem să devenim infertili, să avem deszechilibre hormonale, să ne scadă libidoul şi să avem fluctuaţii de tensiune. În timp, vom deveni insomniaci, vom avea probleme de concentrare la serviciu şi vom obosi din senin.

Majoritatea semipreparatelor pentru cuptorul cu microunde conţin un pachet amplu de aditivi nesănătoşi, sare, zahăr, grăsimi saturate, conservanţi, coloranţi de tipul E-urilor şi stabilizatori. Aportul organic al acestui tip de hrană este unul extrem de redus.

Mai multe