Cura cu suc de mărar îți protejează rinichii

31 august 2017 14:51   Sănătate
Ultima actualizare:

Mărarul este folosit pentru condimentarea mâncărurilor și pentru tratarea diferitelor boli. Acesta ajută la tratarea și prevenirea multor probleme de sănătate. Valoare terapeutică au atât frunzele, cât și semințele.

Mărarul conține cantități apreciabile de potasiu, sulf și sodiu, vitaminele A, B1 și C. Uleiul volatil de mărar conține între 40-60% carvonă.

Ca toate legumele condimentare, frunzele de mărar au proprietăți tonic-aperitive și stomahice. Totodată, ele stimulează diureza și eliminarea gazelor din stomac. Semințele de mărar sunt puternic carminative, fiind utile în combaterea insomniilor.

Sub formǎ de infuzie mǎrarul stimuleazǎ sistemul digestiv, seminţele opresc sughiţul, durerile de cap tusea, stimuleazǎ lactaţia, ajutǎ la eliminarea gazelor intestinale, la diminuarea crampelelor şi are acţiune de antiseptic intestinal.

Mǎrarul opreşte sughiţul, stimuleazǎ pofta de mâncare şi poate chiar sǎ îmbunǎtǎţeascǎ libidoul şi tonusul general.  În cazul retenţiei de apǎ, a spasmelor gastrice, a surplusului de greutate, sau în ulcere, este recomandat a să bei o infuzie de mǎrar de 2 -3 ori pe zi.

Poți beneficia de proprietățile sale prin administrarea sucului de mărar.

Cum să prepari sucul de mărar

Mixează o mână de frunze proaspete de mărar cu 4 linguri de apă, după care, lasă jumătate de oră la macerat. Sucul se consumă imediat sau se păstrează la frigider, nu mai mult de 4 ore.  Nu se administrează singur, ci diluat în puțin suc de rădăcină de morcov.

Află pe clicksanatate.ro pentru ce afecțiuni este indicat sucul de mărar!

Ce legătură există între colesterol și menopauză

Cartofii dulci previn constipația

Mai multe