Dă jos micii cu ce ai prin casă!

2 mai 2017 20:27   Sănătate
Ultima actualizare:

A trecut Paştele, dar şi 1 Mai, pe care l-ai sărbătorit româneşte cu mici, friptane şi ”munţi” de bere? Scapi rapid de kilogramele în plus dacă începi un program de sport acasă, cu ce ai prin bucătărie. Totul este să te ţii de treabă.

Ganterele, stepărul şi alte obiecte pe care le găseşti la sala de sport pot fi înlocuite cu ce ai prin casă.

În special cu obiecte din bucătărie. Nu ai fi crezut că lavetele cu care speli vase îţi pot lucra muşchii de la braţe, umerii şi spatele.

Ei bine, se poate! Şi nu sunt singurele ustensile. Coada de la mătură, scaunul, prosopul şi sticlele de apă sunt şi ele pe lista instructorului şi ţi le recomandă. 

”Cu ajutorul prosopului facem biceps, lucrăm muşchii abdominali, coapsele şi fesierii, cu sticlele de doi litri pline cu apă facem flexi de antebraţe, triceps, extensii ale braţelor, dar lucrăm şi deltoizii dorsali. La scaun punem în mişcare fesierii şi femuralii.

Cu coada de la mătură se poate corecta postura coloanei vertebrale şi apoi înclinarea trunchiului până la un unghi de 90 de grade. Se lucrează astfel fesierii şi se corectează zona lombară şi cervicală”, explică Cosmin Porumboiu, 27 de ani, care este multiplu campion naţional şi internaţional de karate. Acum antrenează fetele şi băieţii care vin la sala de fitness Max Gym, din Ploieşti.

Acolo l-am găsit când l-am rugat să ne arate câteva trucuri de a face sport acasă. Şi îţi promite că dacă te ţii de treabă se vor vedea şi rezultatele în scurt timp.”Este bine ca mişcarea să fie făcută după-amiază sau seara, pentru că ne luăm energia din alimentaţie şi dăm randament. Exerciţiile trebuie făcute de 3-4 ori pe săptămână, câte 30-50 de minute, iar cu o alimentaţie corectă se va vedea cu siguranţă rodul muncii”, e de părere instructorul de fitness. Şi iată cum lucrezi exerciţiile!

Mai multe