Dă viaţă casei cu ajutorul luminilor!

30 mai 2014 22:56   Sănătate
Ultima actualizare:

Acum, în sezonul rece, când nopţile sunt mai lungi, iar zilele mai mohorâte, luminile pot înviora atmosfera dintr-o casă. Cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine. Designerul Cristina Joia îţi spune cum să le plasezi astfel încât să creezi o atmosferă de vis.

Dormitorul are nevoie de două tipuri de lumină: una generală, difuză, indirectă, de maximum 100 lucşi. Se pot, de asemenea, ilumina local oglinzile, dulapurile de haine şi, dacă există masă de scris, şi pe aceasta se poate pune o veioză. Dacă se utilizează lămpi pentru noptiere sau cele puse pe tăblia de la pat, se poate citi din pat fără a ilumina toată camera.

Şifonierele ar trebui iluminate foarte puternic (400-500 lucşi) cu spoturi încastrate sau, în cazul în care tavanul este mai jos, cu proiectoare montate direct pe tavan.

Veiozele sau lămpile  de citit nu trebuie să lipsească de lângă pat

Camera copiilor. Copiii obişnuiesc să doarmă, să se joace, să îşi facă temele în aceeaşi cameră, aşa că au nevoie de mai multă lumină decât adulţii. În consecinţă, se necesară o lumină orizontală generală de aproximativ 350 lucşi. Siguranţa şi originalitatea trebuie să fie principala caracteristică a lămpilor. Ele pot fi colorate, sub formă de animăluţe, de flori, steluţe etc.

Holul. Dacă intrarea se deschide pe un coridor, se poate ilumina cu spoturi sau cu plafoniere decorative. Dacă există dressing, atunci lumina trebuie să fie mai puternică şi abajurul din sticlă albă. Dacă nu există dressing, putem avea pe pereţi aplice, care vor da casei un aer romantic.

Baia. În timp ce lămpile din restul casei pot fi diferite şi colorate, în baie trebuie puse culori calde sau chiar alb pentru a nu modifica lumina şi culoarea obiectelor.

Bucătăria. Lumina din tavan trebuie să fie caldă, nu foarte orbitoare. Se iluminează mai mult zonele de lucru, iar în jurul mesei pot fi puse spoturi sau lampadare cu lumină mai difuză.

Aşa poţi să-ţi faci o salată în doar câteva secunde

Taie, mărunţeşte şi rade o varietate de legume şi fructe, în orice formă şi dimensiune, feliază mezeluri şi rade caşcavalul, totul în doar câteva secunde.

Vorbim aici despre SaladMaker, noul aparat lansat de Philips în această toamnă. Tot ce trebuie să faci este să speli alimentele şi să pui bolul de salată în faţa aparatului, activitate care îţi ia, să zicem, două-trei minute. Îl găseşti în magazine la preţul de 326 lei.

Mai multe