Dansul te scapă de kilograme
«Arde» caloriile
Mişcările ritmate reprezintă un mod distractiv de a face mişcare.
Dansând, abia de sesizezi efortul pe care corpul tău îl depune, astfel că eliminarea surplusului de kilograme se face într-un mod foarte plăcut.
Practic, orice tip de dans ajută în procesul de slăbire deoarece cuprinde mişcări ce pun în acţiune mai multe grupe de muşchi simultan.
Combate depresia
Pentru că în timp ce dansăm stresul organismului "se consumă", dansul devine astfel un mijloc de relaxare şi terapie psihologică.
Există chiar tehnici de meditaţie prin dans. Echilibrează psihicul şi elimină tensiunile emoţionale acumulate.
Aduce astfel voie bună şi combate cu succes tulburările psihice ca depresia sau anxietatea.
Întăreşte oasele şi tonifică muşchii
Oasele adultului sunt "ajutate" în procesul de remaniere prin forţe mecanice realizate de muşchi.
Astfel tracţiunile, presiunile musculare nu ajută doar la un bun tonus al grupelor de muşchi, ci şi la întărirea oaselor şi chiar prevenţia osteoporozei.
Pentru copii, dansul ajută în procesele de creştere musculoscheletale, previne afecţiunile coloanei vertebrale precum scolioza şi ajută la creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copilului.
«Încetineşte» îmbătrânirea
Da! Dansul, ca şi alte tipuri de mişcare sau sporturi, are capacitatea de a încetini procesele de îmbătrânire, mişcarea fiind un factor important al longevităţii.
«Nu este doar artă ci şi terapie»
Este acceptat faptul că dansul nu joacă doar rol de artă sau educaţie, ci şi de terapie. Este una dintre cele mai bune metode de descărcare emoţională, de eliminare a stresului, de slăbire dar şi de comunicare.
Iulia Dibu, instructor de dans Şcoala “Madness Dance”, www.cursuridans.com
Spre deosebire de alte sporturi de performanţă, dansul nu duce în timp la modificări patologice ale vaselor şi/sau inimii (de exemplu hipertrofia musculaturii inimii, una din cele mai frecvente probleme pe care le ridică sportul de performanţă).
Din contră, este un bun protector cardiovascular, atât prin efectele mişcării asupra vaselor şi inimii, cât şi prin eliminarea tensiunilor psihice care ne pot afecta.
În timpul dansului bătăile inimii cresc uşor, circulaţia se intensifică, creşte oxigenarea organismului şi "tonusul" cardiovascular devine mai bun.