De ce e bine să consumăm apă cu lămâie

28 septembrie 2014 20:00   Sănătate
Ultima actualizare:

Apa cu lămâie a fost foarte apreciată de-a lungul anilor de nutriţionişti.

Este băutura preferată a celor care duc un stil de viaţă sănătos, devenind chiar un trend.

Unul dintre principalele beneficii ale apei cu lămâie este faptul că, băută pe stomacul gol şi înainte de mese, are un puternic efect alcalinizant. Lămâia aparţine familiei citricelor, însă, odată metabolizată, alcalinizează organismul.

Alcalinizarea este importantă deoarece într-un astfel de mediu nu pot supravieţui fungii şi cele mai multe dintre tumori. Aşadar, apa cu lămâie este remediul potrivit pentru alcalinizare, aflat la îndemâna oricui, ieftin şi eficient.

Are un puternic efect detoxifiant asupra ficatului, sprijinind funcţiile hepatice. Sub presiunea unui stil de viaţă agitat sau în cazul unei alimentaţii nesănătoase, ficatul poate fi suprasolicitat. De aceea, băuturile detoxifiante, precum apa cu lămâie, vor deveni un adevărat sprijin.

Pectina din lămâie previne cancerul de colon, scade colesterolul şi facilitează digestia.

Apa cu lămâie ajută la dizolvarea pietrelor şi a depunerilor la nivelul vezicii biliare.

Băutura răcoritoare sprijină funcţiile pancreasului.

Are efecte antiinflamatoare, ameliorând durerile musculare şi ale articulaţiilor.

Mai multe