De ce e bine să mănânci fructe uscate
29 ianuarie 2018 19:52
Sănătate
Ultima actualizare:
Ţi-ai făcut un obicei din a consuma între mese fructe uscate? Ai câştigat un plus de sănătate! Fructele uscate nu-şi pierd din proprietăţi după deshidratare. Vitaminele, mineralele, antioxidanţii şi fibrele conţinute rămân aproape intacte. Nu le confundaţi, însă, cu cele confiate! Acestea sunt îmbibate cu soluţie de glucoză.
- Smochinele conţin potasiu, magneziu, fier, vitamina K. Ele pot fi folosite la fabricarea produselor de patiserie, în locul grăsimii.
- Fructele Goji protejează organismul împotriva îmbătrânirii premature prin efectul puternic antioxidant, cresc tonusul, menţin tensiunea arterială în limite normale, scad colesterolul şi reduc riscul de cancer.
- Măceşele uscate au o multitudine de roluri în organism: vitaminizant, astringent datorită taninului, antidiareic, antiinflamator intestinal, elimină toxinele din corp, refac capilarele, ajută la funcţionarea glandelor endocrine, stimulează activitatea biliară, dilată arterele, refac circulaţia până la nivelul creierului.
- Prunele sunt o sursă bună de potasiu, care menţine presiunea sanguină la limite normale şi asigură buna funcţionare a inimii, prevenind riscul accidentelor vasculare cerebrale. Potasiul stopează pierderea calciului, iar vitamina A contribuie la creşterea şi întărirea oaselor. Prin conţinutul de fibre, ele potolesc foamea şi menţin senzaţia de saţietate mai mult timp.
- Stafidele au efecte benefice asemănătoare, motiv pentru care gustările pe bază de fructe uscate sunt ideale în curele de slăbire. Mai mult decât atât, consumul regulat de stafide combate oboseala şi previne depresia.
- Caisele uscate îmbunătăţesc vederea şi ajută la regenerarea ţesuturilor. Ajută la detoxifierea organismului, combat insomnia şi constipaţia.
- Afinele ajută la normalizarea glicemiei şi la protejarea organismului împotriva infecţiilor, prin conţinutul ridicat de vitamine şi minerale. Sunt extraordinare pentru persoanele care au probleme cu vederea.
- Merişorul ajută la menţinea sănătaţii şi flexibilităţii vaselor de sânge. Unele studii arată şi că inhibă creşterea tumorilor.