De ce e bine să mănânci mai des migdale
Migdalele sunt o sursă excelentă de nutrienţi, grăsimi mononesaturate benefice şi de vitamina E. Toate acestea luptă împotriva maladiei Alzheimer. Acesta este doar unul dintre beneficiile consumului de migdale.
Întăresc oasele
igdalele conțin din plin și minerale, printre care mangan, care contribuie la întărirea oaselor şi reglează zahărul din sânge. De asemenea, în compoziția lor se găsește și magneziu. Acesta s-a dovedit a avea un rol esențial în funcţionarea organelor, muşchilor şi a nervilor.
Reduc colesterolul rău
Un alt beneficiu al persoanelor care obișnuiesc să consume migdale este faptul că își păstrează inimia sănătoasă. Practic, acestea ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din organism și, prin urmare, previn bolile de inimă.
Sunt ideale în diete
Se pare că migdalele, deși au multe calorii, sunt ideale în curele de slăbire. Ultimul studiu publicat in European Journal of Clinical Nutrition, arată că persoanelor care au adăugat 43 de grame de migdale în dieta zilnică le-a fost mai puțin foame peste zi.
Reduc riscul de infarct
Reduc riscul de infarct Un studiu realizat la Universitatea „Loma Linda" din California, SUA, arată că persoanele care consumă migdale de cinci ori pe săptămână prezintă un risc cu 50 la sută mai mic de a face infarct decât cele care nu includ aceste fructe în alimentaţia lor.
Previn celulita
În plus, aceste fructe previn celulita, acel aspect neplăcut al pielii ca al unei coji de portocală.
Află pe clicksanatate.ro mai multe motive să mănânci migdale!