De ce e bine să mănânci tofu
Tofu este consumat cel mai des de vegetarieni, dar acest produs alimentar a început să fie inclus în dietă și de cei care nu au un regim alimentar vegan. Tofu este un aliment versatil, cu un conținut ridicat de vitamine, minerale, proteine și enzime, care au foarte multe beneficii asupra sănătății.
Tofu - istoric
La fel ca multe alimente din soia, tofu provine din China. Legenda spune că a fost descoperit acum 2000 de ani de către un bucătar chinez care a forţat lapte de soia accidental când a adăugat alge marine nigari. Introdus în Japonia în secolul al VIII -lea, tofu a fost iniţial numit okabe. Numele său modern nu a intrat în uz până în 1400. În anii 1960, interesul pentru mâncarea sănătoasă a adus tofu în ţările occidentale. Din acel moment, nenumărate cercetări au demonstrat multe beneficii pe care soia şi tofu le pot oferi.
De ce este tofu un aliment sănătos?
Tofu este o sursă bună de proteine şi conţine toţi cei opt aminoacizi esenţiali. Este, de asemenea, o excelentă sursă de fier şi calciu, mangan, seleniu şi fosfor, magneziu, cupru, zinc şi vitamina B1. Tofu este un aliment excelent dintr-o perspectivă nutriţională şi de sănătate. Se crede că asigură acelaşi tip de protecţie împotriva cancerului şi a bolilor de inimă ca boabele de soia.
Descoperă de ce e bine să mănânci tofu pe clickpentrufemei.ro.
Cartoful, legumă şi medicament
Iată ce afecţiuni combat bananele mai bine decât medicamentele!