De ce e bine să renunți complet la pâine

20 august 2015 8:15   Sănătate
Ultima actualizare:

De cele mai multe ori, ceea ce numim pâine albă sau făină albă nu înseamnă, de fapt, decât amidon în stare pură, iar valoarea nutritivă a acestuia este foarte scăzută. În aceste condiţii, este bine să consumi pâine din făină integrală sau pâine graham.

Pâinea cea mai sănătoasă trebuie să conţină doar apă, făină şi sare. Toţi nutriţioniştii sunt unanim în favoarea pâinii integrale din grâu, orz, ovăz. Iată, așadar, câteva motive pentru care ar trebui să renunți la consumul de pâine albă!

De ce să renunți complet la pâine - nu conține nutrienți

Morăritul modern sărăceşte mult acest tip de pâine, pentru că produce doar făină albă, prin eliminarea a două componente esenţiale ale bobului de grâu (germen şi cortex).

Prin înlăturarea acestor două părţi ale bobului, se elimină, de fapt, dintr-o singură mişcare, tocmai enzimele, vitaminele şi mineralele, inclusiv fierul, cobaltul, cuprul, zincul, manganul şi molibdenul.

Descoperă pe clicksanatate.ro de ce e bine să nu mai mănânci pâine

Mai multe