De ce este bine să avem o „zi de lene” pe săptămână. Beneficiile neștiute asupra sănătății

1 septembrie 2024 8:32   Sănătate

O “zi de lene” pe săptămână sau mai bine zis, de relaxare totală, poate fi o modalitate eficientă de a reîncărca bateriile și de a îmbunătăți productivitatea pe termen lung. Așa că nu te mai simți vinovat pentru că vrei să te relaxezi și să te bucuri de viață!

Dacă nu îți alegi o zi pentru a te relaxa, corpul tău o va alege pentru tine. Relaxarea este, într-adevăr, precursorul unei productivități mai mari. Adesea credem că productivitatea înseamnă să lucrăm, dar nu este așa.

Productivitatea înseamnă a face alegeri intenționate către un obiectiv. Și, uneori, această alegere poate fi să ai o zi de relaxare totală pentru a-ți reîncarca “bateriile”. La urma urmei, suntem numiți ființe umane, nu ființe care fac! Nu am fost construiți să mergem cu 100 km/h 24/7 fără să ne oprim să respirăm și să observăm împrejurimile.

“Poți optimiza somnul, mâncarea, intestinele, energia ta, dar dacă nu ai timp liber adevărat, să stai pe loc și să nu faci nimic și să reflectezi și să apreciezi unde ești, nu vei repara sau funcționa corect”, spune Tim Gray, biohacker pentru optimizarea sănătății și specialist în psihologie.

Citește continuarea pe canal33.ro. 

Mai multe