De ce este laptele de vacă un aliment controversat

12 martie 2015 14:30   Sănătate
Ultima actualizare:

Laptele de vacă se numără printre alimentele cel mai frecvent consumate, fiind o sursă importantă de calciu. Cu toate acestea însă, studii recente pun la îndoială beneficiile acestui aliment, arătând că, pe termen lung, consumul lui poate afecta sănătatea și poate cauza anumite afecțiuni.

De ce ar fi laptele de vacă periculos pentru sănătate? Întrebarea este una pertinentă, dacă luăm în calcul consumul acestui aliment de-a lungul secolelor.

Medicul nutriționist Adrian Copcea spune că  „o bună parte din contestatarii laptelui invocă proveniența animală și diferitele asocieri dintre proteinele laptelui și diferitele reacții alergice sau afecțiuni, alții aduc ca argument gradul destul de răspândit de intoleranță la lactoză (componenta glucidică din lapte), iar alții aduc în discuție tipul de grăsimi din lapte (grăsimi tipice animale, respectiv saturate în cea mai mare proportie).”

Pe lângă toate acestea, mai trebuie menționat și sporul natural al vacilor (cantitatea de lapte pe care acestea o oferă zilnic). Se pare că în anii '60, sporul natural a început să fie schimbat sau, mai bine zis, forțat.

Află pe clicksanatate.ro care sunt riscurile consumului frecvent de lapte de vacă

Mai multe