De ce nu trebuie să lipsească mărarul din alimentaţie. Iată la ce este bun!

30 mai 2016 16:44   Sănătate
Ultima actualizare:

Mărarul este o binecunoscută plantă aromatică folosită în numeroase bucătării din lumea întreagă, dar este utilizat –de mii de ani, şi în medicina tradiţională. În plus, de la această plantă se consumă tot: frunzele, seminţele şi tulpina.

Mărarul aduce numeroase beneficii organismului. Nici nu e de mirare dacă ne uităm la ceea ce conţine această plantă: ulei volatil (puternic antioxidant şi anti-cancerigen), calciu, potasiu, sulf, fier, magneziu şi sodiu, dar şi vitaminele A, B si C.

Te ajută să scapi de kilogramele nedorite

Mărarul s-a dovedit a avea rezultate excelente în diete. Motivul? Proprietăţile sale diuretice împiedică retenţia de lichide din organism şi acţionează asupra depunerilor în zonele celulitice.

Dacă vrei să scapi rapid de kilogramele în plus, bea în fiecare dimineaţă (timp de o lună) câte o cană de 250 de ml de mărar. Iată cum se prepară acesta: două linguriţe de seminţe de mărar la 250 ml de apă clocotită, lasă să infuzeze timp de 10 minute şi apoi îl poţi bea. În scurt timp, vei vedea rezultatele îmbucurătoare.

Află pe clicksanatate.ro și alte beneficii ale consumului de mărar

Mai multe