De ce să nu mai mănânci niciodată margarină. Cât de dăunătoare poate fi

15 aprilie 2016 16:44   Sănătate
Ultima actualizare:

Margarina a fost dezvoltată în anii 1860 de către chimistul francez Hippolyte Mège Mouriès, fiind recunoscută în Europa şi brevetată în America abia 10 ani mai târziu.

Acest aliment a fost inventat pentru a fi un înlocuitor mai ieftin al untului, într-o perioadă în care acesta devenise un produs de lux în Franta; astfel şi oamenii mai săraci aveau cu ce să-şi ungă pâinea.

Iată cât de multe E-uri conţine acest produs

E 100 – colorant sintetic, acesta este destul de periculos pentru că duce la scăderea glicemiei. Pe de altă parte, merită menţionat şi faptul că în cantităţi mari creşte secreţia biliară.

E 160a – aditiv alimentar care colorează în portocaliu. Acest colorant sintetic are o toxicitate deloc de neglijat. Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că acest E în doze mari colorează pielea în galben.

Află pe clicksanatate.ro care sunt efectele nocive ale consumului des de margarină

Mai multe