De ce simți mai mereu că-ți este foame

16 mai 2016 11:34   Sănătate
Ultima actualizare:

Nu te simți sătul deși ai mâncat de puțin timp? Cu toate că dăm de multe ori vina pe stres ul de peste zi pentru senzația continuă de foame, specialiștii sunt de părere că și alte obiceiuri zilnice ne pot face să avem un apetit alimentar mai ridicat.

Obișnuiești să consumi des carbohidrați

Asociem de cele mai multe ori consumul de orez, paste sau de pâine albă cu senzația de sațietate. Cu toate acestea, nutriționiștii susțin că după ce mâncăm astfel de alimente șansele ca foamea să apară la scurt timp sunt destul de mari.

Și asta deoarece carbohidrații rafinați, precum cei enumerați mai sus, trec printr-un proces prin care au fost eliminate cojile din exterior ale boabelor, iar în urma acestuia rămâne mai ridicat nivelul de zahăr.

Astfel, în urma procesului de digestie zaharurile ajung în fluxul sangvin, ca mai apoi hormonul insulină să le înlăture și să reapară senzația de foame.

Nu mănânci alimente bogate în proteine

Dintre elementele nutritive pe care le includem în alimentația zilnic, proteinele sunt recunoscute pentru faptul că se digeră mai greu, fapt ce ajută la menținerea pentru perioade mai lungi de timp a senzației de sațietate.

Află pe clicksanatate.ro și alte motive pentru care ai mereu senzația de foame

Mai multe