De ce sunt valoroase semințele
Sunt sănătoase și sunt la îndemână. Din păcate, cei mai mulți dintre români preferă semințele prăjite și sărate celor crude, ceea ce, ca opțiune alimentară, nu e bine deloc. Dacă vrei să profiți din plin de calitatea extraordinară a semințelor, trebuie să le consumi crude.
Semințele sunt bogate în magneziu, zinc, potasiu, fier, seleniu, calciu, vitaminele A, B, C, E. Pentru că sunt punctul 0 al plantelor, nu e de mirare că sunt alimente complexe. Sunt atât de dense în elemente nutritive, încât sunt foarte sățioase. Pot constitui, în sine, o masă, mai ales dacă sunt combinate între ele.
Sunt de evitat semințele prăjite sau sărate, dar poți să le perpelești 20 de secunde într-o tigaie, pe foc, pentru sporirea intensității aromei.
Pont
Păstrează mereu la îndemână un borcan cu semințe crude de dovleac, unul cu semințe de floarea-soarelui, de in, cânepă, chia și susan. Mai ales susanul e o sursă excelentă de calciu, esențial pentru densitatea osoasă.
Semințe de floarea-soarelui
100 gCalorii 584 mgProteine 26,5Lipide 45 gCarbohidrați 22,5 g
Află pe clicksanatate.ro ce beneficii aduc seminţele sănătăţii