De ce trebuie să fii atent la dungile albe atunci când cumperi carne de pui
Din cauza faptului că am ajuns să consumăm din ce în ce mai multe alimente într-o cantitate din ce în ce mai mare, agricultorii au trebuit să se adapteze. Iar asta nu e neapărat o veste bună pentru sănătatea noastră.
Se spune deoseori despre carnea de pui că este o opțiune mult mai sănătoasă decât cea de porc, vită sau chiar și miel. Dar, conform ultimelor studii, nici asta nu mai e o opțiune atât de bună. Organizația „Compassion in World Farming” a publicat un material video despre dungile albe care apar pe carnea crudă de găină. Acestea sunt pete de grăsime care apar din cauza condițiilor de creștere în care sunt ținute animalele.
Pieptul de pui, spre exemplu, ar trebui să aibă o cantitate scăzută de grăsime, numai că fermierii, fiind nevoiți să aibă o producție la scară largă, fac orice pentru ca animalele să crească peste măsură și mult mai repede. Iar petele de grăsime pot avea efecte negative asupra sănătății celor care consumă carne de pui fără să se uite cu atenție la ce cumpără.