De ce trebuie să incluzi în dietă sfecla roșie

23 februarie 2016 16:44   Sănătate
Ultima actualizare:

Deși are un gust plăcut, nu puține sunt persoanele care nu obișnuiesc să consume decât foarte rar sfeclă roșie. Descoperă în rândurile de mai jos câteva motive pentru care este bine să mânânci cât mai des sfeclă roșie!

Hipertensiune arterială

Bogată în betanină şi săruri de potasiu, sfecla combate hipertensiunea. Iată reţeta care te ajută să ţii tensiunea arterială sub control: pui la fiert 3 l de apă de izvor.

După primele clocote, adaugi 300-500 g de sfeclă tocată şi iei vasul imediat de pe foc. Se infuzează 3 ore, apoi strecori şi adaugi 150 g zahăr şi o linguriţă de drojdie uscată. Vasul se pune într-un loc cald, pentru 24-36 de ore.Apoi, strecori şi bei zilnic 300 ml de suc fermentat de sfeclă.

Curăță sângele

Prin conţinutul ei bogat în fier şi vitamina C, sfecla favorizează creşterea nivelului de hemoglobină din sânge. Anemia şi alte boli grave ale sângelui, cum ar fi leucemia, pot fi ameliorate prin consumul zilnic al sfeclei roşii (150 g, atât crudă, cât şi fiartă sau murată), la toate mesele.

Curăţă sângele. Iată o reţetă de detoxifiere simplă, la îndemâna oricui: 300 g sfeclă roşie şi 300 g morcovi raşi, apă clocotită, cât să le acopere, se mai fierbe pe foc mic, timp de 30 de minute.

Descoperă pe clicksanatate.ro și alte beneficii ale consumului de sfeclă roșie

Mai multe