Deodorant natural? Iată cum îl poți prepara la tine acasă!

28 septembrie 2015 16:18   Sănătate
Ultima actualizare:

Deodorantul antiperspirant preparat acasă îţi oferă o alternativă sănătoasă la deodorantele din comerţ care nu conţin ingrediente 100% naturale şi sunt, de cele mai multe ori, pline de parabeni şi alte chimicale.

În plus, dacă te confrunți adesea cu o piele iritată, deodorantele realizate din ingrediente naturale reprezintă cea mai bună variantă. Iată câteva rețete simple, pe care le poți prepara chiar la tine acasă!

Rețeta 1

Pentru această rețetă de deodorant, ai nevoie de următoarele ingrediente:

- Un sfert ceașcă de amidon de porumb;- Un sfert ceașcă de bicarbonat de sodiu;- 10 picături de ulei esențial de lavandă, eucalipt sau arbore de ceai, la alegere (au proprietăți antibacteriene);- 10 picături de ulei esențial de mentă sau lemn de santal (au proprietăți antifungice);- 3 linguri de ulei de cocos;- 2 linguri de ulei de vitamina E;

Se amestecă toate ingredientele într-un castron până se formează o pastă groasă omogenă. Toarnă conținutul într-un recipient vechi de deodorant și depozitează-l la rece. Produsul se poate folosi după 24 de ore după ce a stat la rece. Se aplică într-un strat subțire.

Descoperă pe clicksanatate.ro și alte rețete de antiperspirante

Mai multe