Depresia majoră, una dintre cele mai grave boli

16 octombrie 2017 11:30   Sănătate
Ultima actualizare:

Depresia este una dintre cele mai frecvente boli cu care se confruntă oamenii astăzi. Cu toate acestea, impactul său continuă să fie tăcut și discret, o realitate inconfortabilă căreia nu toată lumea știe să îi facă față sau despre care dorește să vorbească.

Așadar, iată care sunt simptomele depresiei majore:

Anhedonia

Anhedonia este incapacitatea unei persoane de a simți plăcerea în cursul unor experiențe care ar trebui să o bucure. Caracteristicile anhedoniei sunt următoarele:-    Dezinteres pentru lucrurile din jur-    Lipsa sentimentului de plăcere-    Oboseală extremă-    Iritabilitate constantă-    Lipsa inițiativei-    Incapacitatea de a desfășura orice activitate (nu pentru că persoana are o problemă fizică, ci pentru că există o lipsă de energie și o dorință de a face lucruri).

Simptome specifice depresiei majore

Conform „Manualului de diagnosticare și statistică a bolilor mentale”, există câteva simptome foarte concrete care identifică acest tip de boală.-    O stare depresivă, în cea mai mare parte a zilei și aproape în fiecare zi-    Pierderea interesului pentru activități care înainte ofereau satisfacție sau plăcere-    Insomnie sau somn excesiv-    Pierdere sau creștere în greutate într-un timp scurt-    Probleme de concentrare și incapacitatea de a lua decizii-    Sentimente de vinovăție-    Gânduri sinucigașe

Descoperă ce este depresia majoră, una dintre cele mai grave boli pe clickpentrufemei.ro

Cum scapi de depresia de toamnă

Spune stop depresiei!

Mai multe