Dieta cu efect anticoagulant

4 aprilie 2018 15:30   Sănătate
Ultima actualizare:

Organismul are propriul mod de a se se apăra împotriva hemoragiilor prin închegarea sângelui. Însă, în cazul anumitor afecțiuni, este recomandat ca sângele să fie cât mai subțire, prevenind apariția cheagurilor, ce pot pune viața în pericol.

Bătăile neregulate ale inimii, adică fibrilațiile atriale, defectele congenitale, precum și operațiile predispun la apariția cheagurilor de sânge, care pot provoca accidente vasculare cerebrale. Pe lângă medicamentele prescrise de medic, unele alimente au rolul de a subția sângele. Cantitatea acestor alimente trebuie stabilită de medicul specialist, în caz contrar sângele se poate subția prea mult.

Alimente bogate în vitamina E

Având proprietăți antioxidante, vitamina solubilă E are rolul de preveni îngroșarea sângelui. Uleiurile vegetale, presate la rece, cum sunt cele de floarea-soarelui, de măsline sau de struguri, ovăzul, năutul, nucile, migdalele și spanacul sunt alimente bogate în vitamina E care nu trebuie să lipsească din alimentația celor cu probleme cardiovasculare.

Peștele gras

Tonul, somonul și macroul sunt peștii cu un conținut ridicat de acizi grași esențiali Omega-3. Sunt de ajuns cel puțin 2 porții de pește gras pe săptămână pentru a  reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare. Pe lângă faptul că scad valorile trigliceridelor și ale tensiunii arteriale, acizii Omega-3 au proprietăți anticoagulante și sunt recomandați celor care suferă de ateroscleroză.

Află pe Clicksanatate.ro ce alimente cresc riscul de apariție a cheagurilor de sânge!

Gura-lupului previne infarctul miocardicAșa alegi ouăle proaspete pentru masa de Paște! 

Mai multe