Dieta cu miere şi scorţişoară arde colăceii de grăsime

3 septembrie 2014 11:57   Sănătate
Ultima actualizare:

Virtuţiile terapeutice ale mierii şi şcorţişoarei sunt cunoscute încă din antichitate.  Ambele alimente sunt bogate în nutrienţi importanţi pentru buna funcţionare a organismului. Pe lângă faptul că este un bun remediu împotriva răcelilor, mierea şi scoţişoara, consumate împreună, au un rol important în procesul de slăbire.

Pe lângă faptul că este bogată în vitamine din complexul B (B1, B2, B6, B12), mierea conţine şi flavonoide, acizi organici şi enzime, compuşi care acţionează în mod benefic asupra organismului. Numeroase afecţiuni pot fi tratate prin consumul regulat de miere, de la afecţiuni digestive, până la afecţiuni renale şi respiratorii.

Nici scorţişoara nu se lasă mai prejos. Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că doar o linguriţă cu scorţişoară administrată zilnic contribuie la reducerea riscului de devoltare a sidromului metabolic cu până la 30%. De asemenea, acest condiment aromat ajută la scăderea glucozei, nivelului de trigliceride şi colesterolului rău, chiar şi în cazul persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip 2.

Arde depozitele de grăsime

Folosite împreună, cele două alimente au efecte mult mai puternice. Unul dintre beneficiile consumului de miere şi scoţişoară constă în arderea depozitelor de grăsime.

Pentru prepararea amestecului, ai nevoie doar de aceste două ingrediente şi apă, fără a mai adăuga altceva. Reţeta de slăbit este foarte uşor de preparat. Mai întâi se pune o cană cu apă la fiert, în timp ce într-o altă cană se amestecă o linguriţă de miere şi ½ linguriţă de scorţişoară, până când se formează o compoziţie omogenă.

Află ce alte beneficii aduce dieta pe clicksanatate.ro

Mai multe