Dieta Montignac te învață cum să combini inteligent alimentele
Dietă Montignac este o dietă eficientă și funcțională, care a fost populară în special în Europa în perioada anilor ’90, dar cărțile renumitului nutriționist sunt încă actuale.
Această dietă este inspirată din bucătăria franțuzească – ceea ce face că alimente precum vinul roșu, ciocolată sau brânză să nu fie interzise. Montignac a vândut peste 15 milioane de cărți iar metodă să a fost adoptată cu succes și de celebrități precum Gerard Depardieu, Regina Beatrix a Olandei și alții.
Nu îi plăcea să îi fie metoda numită dietă şi pentru că o considera un mod de alimentaţie pe vecie. Cu următoarele ţinte: slăbitul, dacă există un exces ponderal, prevenirea reîngrăşării, aşa cum se întâmplă la dietele pe care le-a înfierat atâta, prevenirea apariţiei diabetului de tip 2, diminuarea riscurilor de boli cardiovasculare.
Două lucruri ne ruga Monti să facem pentru noi: să întrerupem număratul caloriilor, o falsă problemă în domeniul reglării greutăţii, în opinia sa, şi să ne alegem alimentele în funcţie de specificul lor nutriţional şi de potenţialul metabolic – glucidele pe cât se poate numai din cele cu indice glicemic scăzut sau foarte scăzut, lipidele în funcţie de acizii graşi – privilegiaţi sunt cei de tip omega 3, din peşte, şi chiar şi cei nesaturaţi, uleiul de măsline, demni de evitat sunt cei saturaţi – unt, cărnuri grase, iar proteinele vor fi alese în funcţie de origine (vegetală sau animală), de complementaritate şi de neutralitate în procesul de mai sus, cu hiperinsulinismul.
Afla continuarea pe clickpentrufemei.ro!
Dieta de 28 de zile care îți taie pofta de mâncare. Slăbești până la 10 kilograme