Din ce cauză apar infecțiile dentare
Sănătatea orală joacă un rol extrem de important în menținerea unui stil de viață sănătos și longeviv, motiv pentru care trebuie să monitorizezi cu mare atenție cum evoluează starea danturii tale de a lungul timpului.
Vizita la medicul stomatolog nu ar trebui să fie o corvoadă, ci din contră, o vizită făcută la timp îți poate salva dantura și poate face diferența dintre boală și sănătate.
Chiar dacă simptomele legate de stare dinților pot fi uneori extrem de complexe sau pot fi confundate cu probleme la nivelul sinusurilor, nu ezita să apelezi la medicul specialișt ori de câte ori ai vreo nelămurire.
Principalele simptome ale infecțiilor dentare
Nu există doar un singur simptom care să te facă să treci pragul unui cabinet stomatologic.Indicat ar fi ca măcar de două ori pe an să mergi la un consult pentru a te asigura că totul este în regulă.
De cele mai multe ori, problemele dentare pot fi confundate cu diferite afecțiuni gingivale, mai ales cu inflamarea gingiei.
Prezența unei infecții dentare se poate resimți și la nivelul gingiilor, acestea devenind mai roșiatice, inflamate, dureroase la atingere. În cazul în acre treci cu vederea aceste prime semnale, durerea de la maxilar poate migra către zona urechilor, deoarece rădăcina dinților este foarte apropiată de sinusuri, existând cazuri în care infecția poate migra până la nodulii limfatici, aspect deloc de dorit.
De asemenea pot apărea dificultăți a vorbire din cauza acumulării de infecție la baza dentară, durere ce se poate resimți inclusiv la periajul dentar sau în timpul masticării. Oricare dintre aceste simptome trebuie să te trimită de urgență la medicul stomatolog.
Află pe Clicksanatate.ro din ce alte motive apar aceste infecții!
Cele mai bizare metode contraceptive folosite de-a lungul timpului