Disfuncţia erectilă se rezolvă în doi
Printre factorii de risc care duc la apariţia disfuncţiei erectile se numără fumatul şi excesul de alcool, obezitatea, hipertensiunea arterială, într-un cuvânt, viaţa modernă. Poate fi ea, oare, combătută?
Chiar dacă nu este catalogată ca fiind o boală gravă, studiile arată că disfuncţia erectilă este o afecţiune tot mai întâlnită, cu efecte importante asupra vieţii de cuplu.
Factorii care duc la agravarea disfuncţiilor erectile sunt legaţi atât de stilul de viaţă (fumatul, excesul de alcool, sedentarismul), cât şi de afecţiunile fiecărui individ (hipertensiune arterială, obezitate, nivel crescut al colesterolului, diabet).
Ce este disfuncţia erectilă?
Disfuncţia erectilă este definită de medicii urologi ca fiind imposibilitatea de a obţine sau de a menţine o erecţie suficientă pentru realizarea unui act sexual satisfăcător. Deşi nu este o boală gravă, ea poate avea un efect important asupra calităţii vieţii pacientului, dar şi a vieţii de cuplu. Lipsa unei compatibilităţi sexuale este de multe ori cauza apariţiei neînţelegerilor dintre parteneri.
Semnal de alarmă
Urologii avertizează că disfuncţia erectilă este un semnal de alarmă pentru apariţia bolilor de inimă. Acest lucru se explică prin faptul că disfuncţiile erectile, cauzate de îngustarea vaselor de sânge şi implicit de reducerea cantităţii de sânge care ajunge în organul sexual pentru a provoca erecţia, apar cu câţiva ani înainte de problemele cardiace provocate de îngustarea arterelor inimii.