Dovleacul e gustos, dar şi sănătos. Uite cum îl poţi prepara!
Toamna nu e toamnă dacă nu mănânci dovleac! Ai atâtea motive! Este ieftin, uşor de preparat, gustos atât ca desert, cât şi ca fel principal, în plus are o mulţime de beneficii pentru sănătate.
Dovleacul conţine betacaroten, un puternic antioxidant care protejează pielea şi previne îmbătrânirea, conţine fibre, proteine, vitaminele A, C, E, B, K, calciu, potasiu şi magneziu. 100 de grame de dovleac conţin doar 26 kcal, astfel că este desertul permis oricui, în curele de slăbire, asta şi pentru că dă o stare de saţietate mult timp, în schimbul unui număr mic de calorii. El întăreşte imunitatea, îmbunătăţeşte vederea şi reduce nivelul colesterolului.
Îl poţi consuma copt, cu scorţişoară şi nuci. Îl poţi adăuga în orezul cu lapte, în brioşe, clătite, plăcinte sau gogoşi. Însă pentru că e dulce nu înseamnă că se consumă doar ca desert. Dovleacul poate fi adăugat în mâncăruri cu legume (ex. ghiveci de toamnă), tăiat cubuleţe. Sau poţi face o delicioasă supă cremă de dovleac, cu ţelină, morcov, ardei, ceapă, dovlecel, puţin ghimbir şi la sfârşit smântână şi verdeţuri.