Dovlecelul Zucchini , o sursă de sănătate
Dovlecelul italian Zucchini se cultivă frecvent în multe localități din Muntenia, în mediul rural mai ales. Consumatorii preferă acest soi de dovleac pentru că este mai dulce în comparație cu dovlecelul nostru tradiționalul. Totodată, acest soi de dovleac poate fi adăugat în ghiveciul de legume cu roșii, ceapă, mărar și usturoi. De asemenea, cine preferă preparatele cu carne poate să folosească acest dovleac drept garnitură, asezonată cu mărar, la o friptură de pui sau de vită.
Nutriționiștii europeni apreciază că acest dovleac se digeră ușor
Nutriționiștii europeni apreciază efectele nutritive ale acestei legume bogate în vitamine, apă, dar săracă în calorii. De asemenea, nutriționiștii recomandă rețetele cu acest dovleac deoarece este o legumă care se digeră ușor. Gospodinele prepară acești dovlecei la grătar alături de o garnitură de roșii asezonată cu suc de usturoi.
Dovleceii Zucchini conțin multe substanțe nutritive
Dovleceii Zucchinii sunt bogați în substanțe nutritive: carbohidrați, minerale precum sodiul, calciul și potasiul, dar și proteine și fibre vegetale. Deoarece Zucchini conține cantități semnificative de vitamine- A și E, nutriționiștii ne recomandă să includem această legumă în dieta noastră cotidiană, iar la sfârșitul sezonului, să facem provizii de dovlecei Zucchini pe care să le păstrăm în congelator.
Din Italia, în toată Europa
Zucchini s-a răspândit din Italia, ca legumă de grădină încă din secolul al XVII –lea, în toată Europa, iar în Germania se bucură de popularitate chiar din anul 1980. În Muntenia, deseori soiul de dovleac Zucchini are culoarea verde închis și dacă nu este recoltat când are dimensiunea de 30-40 cm, acesta poate să atingă o greutate de până la 2 kg. Acest dovleac poate să fie recoltat în intervalul iulie până la sfâștul lunii octombrie .