Durerile în gât, tratate cu propolis. Tratamente pentru afecţiunile toamnei

8 octombrie 2014 21:39   Sănătate
Ultima actualizare:

Simţiţi cum vă strânge o gheară de gât? Vă ustură şi vă doare ori de câte ori înghiţiţi? Iată câteva remedii naturiste pentru a scăpa de stare de rău de la nivelul gâtului.

Propolisul: Faceţi gargară de două ori pe zi cu 30-40 de picături de tinctură de propolis, dizolvate în puţină apă, apoi înghiţiţi lichidul. În cazul capsulelor, sunt suficiente câte 2 de 3 ori pe zi (adulţi) şi câte una de 3 ori pe zi (copii). Siropul cu propolis se administrează câte 5 ml de 6 ori pe zi (adulţi) şi câte 5 ml de 3-4 ori pe zi la copii. 

Lămâia şi mierea: Tăiaţi patru lămâi în felii mici, aşezaţi-le într-un borcan şi turnaţi miere peste ele până când le acoperiţi. Băgaţi recipientul la frigider pentru 24 de ore. Din sucul rezultat preparaţi ceai, punând câte două linguriţe la o cană de apă fierbinte. Puteţi mânca şi bucăţile de lămâie. 

Sarea: Dizolvaţi o jumătate de lingură de sare într-un pahar cu apă călduţă şi faceţi gargară de cel puţin patru ori pe zi. 

Măceşele: Preparaţi o infuzie din două linguriţe de fructe zdrobite cu 500 ml de apă clocotită şi consumaţi-o toată ziua. Şi extractul din mlădiţe de măceş vindecă durerile, administrat câte 50 de picături, de 3 ori pe zi. 

Scorţişoara: Fierbeţi un beţişor de scorţişoară cu puţin piper în 200 ml de apă timp de cîteva minute. Adăugaţi o lingură de miere şi consumaţi fierbinte, o dată pe zi, timp de o săptămână. Câteva picături de ulei de scorţişoară amestecate cu o lingură de miere calmează durerile. 

Schinduful: Puneţi două linguri de seminţe în 500 ml de apă şi fierbeţi timp de 30 de minute. Lăsaţi apoi la răcit şi beţi de 3-4 ori pe zi. 

Mai multe