Echinacea, cea mai eficientă plantă pentru stimularea imunității
Echinacea este apreciată de nutriționiști ca un vaccin și antibiotic natural. Mai mult, este considerată și apreciată ca fiind cea mai folosită plantă pentru stimularea imunității.
Echinacea este studiată pentru efectele ei dovedite nu numai în cazul infecțiilor respiratorii, ci și pentru acțiunea sa bacteriostatică.
Efectele echinaceei
Folosită pe o perioadă îndelungată, echinacea contribuie la prevenirea infecțiilor si întărirea sistemului imunitar. Totodată, tincturile de echinacea sunt recomandate astăzi la tratarea gripei, virozelor respiratorii, sindromului de oboseala cronică și chiar de SIDA. Studiile recente precizează că terapia cu echinacea stimulează în mod natural sistemul imunitar, prin creșterea activității celulelor albe, prin ridicarea nivelului de interferon și stimularea celulelor sanguine ca acestea să distrugă microbii. De asemenea, echinacea stimulează producerea enzimelor care ajută organismul să lupte impotriva multor afecțiuni severe , inclusiv a cancerului.
Echinacea și prevenirea gripei
Planta este benefică în tratamentul răcelii sau gripei , a infecțiilor virale ale tractului respirator care se manifestă prin: febră, cefalee, dureri musculare și oboseală. Infectiile virale pun in pericol protecția naturală a organismului. Fie că este vorba despre o banală răceala sau gripă, rezistența virusului la medicamente conduce la întârzierea vindecării, dar suplimentarea tratamentului cu remedii alternative grăbește procesul de vindecare. Specialiștii susțin că indiferent de afecțnea de care suferim este recomandat să nu renunțăm la activitatea fizică pentru că în acest mod contribuim la întărirea sistemului imunitar și la eliminarea toxinelor din organism.