Efectele curative ale Fructului de noni
Fructul de noni este cunoscut şi folosit pe tot mapamondul de peste 2000 de ani, iar calităţile lui curative i-au atras denumirea de „Aspirina celor din antichitate”.
Mai ales în ultimele două decenii s-au făcut cercetări ştiinţifice şi medicale riguroase care să explice puternicele efecte curative asupra unui număr impresionant de boli printre care: cancer, diabet, parkinson, psoriasis, Alzeimer, hipertensiune, scleroză multiplă, oboseală cronică, infecţii virale, zona zoster, boli digestive, senilitate şi multe altele.
Fructul noni conţine: vitamine ( A, C, Beta-caroten, B3), minerale (precum seleniu, fier, potasiu, deosebit de importante pentru imunitate ), oligoelemente, enzime şi antioxidanţi.
Tratamentul cu fructul de noni, cât şi cu sucul obţinut prin stoarcerea acestuia redau vitalitatea întregului organism, datorită proprietăţilor sale antimicrobiene, analgezice şi stimulatoare. Totodată, sucul de noni este foarte indicat de nutriţioniştii europeni în perioadele de stres fizic sau psihic. În ţara noastră extrasul fructului noni se găseşte în farmacii şi unităţi Plafar sub formă de sirop şi de capsule.