Ești stresat? Topul alimentelor pe care trebuie să le consumi. Ajută la îmbunătățirea stării mentale și pot reduce semnificativ nivelul de stres

26 august 2024 9:00   Sănătate

Stresul este cea mai comună problemă în societate, afectând milioane de oameni din întreaga lume. Alimentația joacă un rol foarte important în gestionarea stresului și îmbunătățirea stării generale de bine. Descoperă topul celor 8 alimente care ajută la îmbunătățirea stării mentale și pot reduce semnificativ nivelul de stres.

1.Ciocolată neagră

  1.  Ciocolata neagră este cunoscută pentru capacitatea sa de a stimula producția de endorfine, hormonii fericirii, și de a reduce nivelul de cortizol, hormonul stresului. Consumul moderat de ciocolată neagră poate îmbunătăți dispoziția și reduce anxietatea. Alege întodeauna ciocolata cu un conținut de cacao de cel puțin 70% pentru a beneficia de toate proprietățile sale antioxidante.

2. Nucile și semințele

Nucile și semințele, precum migdalele, caju, nucile tradiționale, nucile de Brazilia și semințele de floarea-soarelui, sunt bogate în magneziu și omega-3, nutrienți care ajută la reducerea stresului și îmbunătățirea funcției cognitive. Poți consuma o mână de nuci și semințe ca gustare între mese pentru a-ți potoli foamea și a-ți reduce stresul.

3. Avocado

Avocado este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase și vitamina B, esențiale pentru sănătatea creierului și reducerea anxietății. Citește mai multe pe canal33.ro.

Mai multe