Faceţi o cură cu fructe şi legume după festinul de Paşte!
2 mai 2016 21:54
Sănătate
Ultima actualizare:
Aţi avut masa încărcată cu ouă, drob, miel, pască şi cozonaci. Dacă mai adăugăm şi câteva pahare de alcool, că doar a fost sărbătoare, atunci sigur aveţi nevoie acum de un plan de detoxifiere. Iată câteva legume, fructe şi ierburi care ajută ficatul, bila şi splina să-şi revină după festin.
- Grapefruitul reduce nivelul de insulină, ceea ce duce la eliminarea kilogramelor în plus. Este şi o sursă importantă de vitaminele A şi C, potasiu şi fibre. El poate fi consumat la orice oră din zi, simplu, sau în diverse salate sau cu cereale integrale.
- Urzicile conţin foarte multe substanţe nutritive, sunt bogate în potasiu, calciu, vitaminele A, B şi C sau fier. Sunt şi foarte săţioase, au proprietăţi diuretice, previn retenţia de apă şi purifică sângele. Urzicile pot fi consumate în supe, mâcăruri sau sosuri.
- Menta e un înlocuitor ideal pentru zahăr în băuturile răcoritoare sau în ceaiuri. Ea scade apetitul alimentar chiar şi atunci când este mirosită. Poate fi folosită în diverse preparate.
- Ridichiile sunt esenţiale în dietele de detoxifiere. Ele sunt bogate în potasiu, vitaminele B6 şi C şi au un conţinut mare de apă şi fibre alimentare. Pot fi consumate în salate sau diverse preparate, alături de alte legume.
- Busuiocul este o plantă ideală pentru asezonarea salatelor sau altor preparate culinare şi poate înlocui cu succes sarea din mâncare. El poate fi presărat peste salate, mâncăruri, dar şi fructe.
- Ceapa conţine crom, care echilibrează nivelul de colesterol din organism, iar uleiurile şi mineralele accelerează metabolismul. De asemenea, ceapa are proprietăţi termogenice, care ajută la încălzirea organismului, ceea ce duce la eliminarea kilogramelor.
- Castraveţii sunt legume ideale pentru detoxifiere. Conţin cantităţi mari de apă, sulf şi silicon, care acţionează ca diuretici naturali. Pot fi consumaţi în salate, sandwich-uri sau paste.
- Morcovii sunt aromaţi şi au un suc delicios şi nu conţin foarte multe calorii. Pot fi consumaţi cruzi sau în diverse preparate, precum supe sau piure, conform www.sanatate.bzi.ro.
- Spanacul are o aromă proaspătă şi e foarte consistent. Bogat în fibre, apă, antioxidanţi, vitaminele K şi A, magneziu, potasiu şi fier, el poate fi consumat atât crud, în salate, cât şi fiert, în piureuri şi alte preparate.
- Broccoli este bogat în complexul de vitamine B, care este foarte important pentru eliberarea de energie. Este şi o sursă importantă de coenzima Q10, care stimulează metabolismul.